• LaborARTórium
        • LaborARTórium

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album LaborARTórium.

          Vo štvrtok dňa 15. mája 2024 sa naši predškoláci z 2.a 4.triedy zúčastnili exkurzie do LaborARTória v Spiškej Novej Vsi. Exkurzia sa niesla v znamení smiechu, zábavy, ale aj získavania vedomostí v oblasti života hmyzu. Nádherné interaktívne ihrisko, nadrozmerné makety hmyzu, pohladenie živého chameleóna či hada, boli len jedným z mála krásnych zážitkov, ktoré si deti z tohto dňa odniesli domov vo svojich srdciach.

      • Letná prevádzka MŠ
        • Letná prevádzka MŠ

        • Všeobecné záväzné nariadenie o výške príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej  pôsobnosti mesta Prešov.

          Za pobyt dieťaťa v materskej škole prispieva rodič/zákonný zástupca na čiastočnú úhradu výdavkov materskej školy mesačne na jedno dieťa sumou 28% sumy životného minima pre jedno nezaopatrené dieťa podľa osobitného predpisu.

          Mesačný príspevok v materskej škole sa odpúšťa za dieťa, ktoré:

          * v mesiacoch júl alebo august nedochádzalo do materskej školy a zároveň nebolo záväzne prihlásené na dochádzku do materskej školy

      • Koncert  žiakov ZUŠ  Jána Poschla Prešov
        • Koncert žiakov ZUŠ Jána Poschla Prešov

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncert žiakov ZUŠ Jána Poschla Prešov.

          Dňa 9.5.2024 nás navštívili žiaci ZUŠ so svojimi hudobnými nástrojmi, pod vedením pedagógov ZUŠ. Prezentovali sa ľudovými a klasickými skladbičkami na dychových a sláčikových nástrojoch. Koncert slovom sprevádzala pani učiteľka Džamová, ktorá našim deťom v krátkosti porozprávala o jednotlivých nástrojoch a to- pozauna, flauty, husle, klavír, akordeón. Žiačka Dianka zaspievala ľudovú pieseň. Veselé skladbičky na husliach, pozaune a flautách pedagógovia doprevádzali na klavíri. Pani učiteľka Džamová na záver oboznámila všetkých prítomných s malou výstavkou výtvarných prác výtvarného odboru tejto ZUŠ. Vyjadrila presvedčenie ,že sa s niektorými deťmi našej MŠ stretne na hodinách v ZUŠ. Koncert sa deťom veľmi páčil, čo sa prejavilo na sústredenom počúvaní. Jednotlivých muzikantov deti odmenili veľkým silným potleskom. Tešíme sa ,že prídu aj o rok.

      • Mestská polícia mesta Prešov na školskom dvore
        • Mestská polícia mesta Prešov na školskom dvore

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mestká polícia mesta Prešov na školskom dvore.

          Dňa 6.5.2024 navštívili našu MŠ príslušníci mestskej polície Prešov.
          P. Pavelka z referátu preventívno - výchovných činností deťom priblížil úlohu mestskej polície na
          území mesta. Za pomoci svojich kolegov popísal hlavné znaky oblečenia príslušníka MP. Priblížil
          deťom pomôcky potrebné pri výkone služby - stop terčík, vestu, putá....Upozornil deti na dôležitosť ch bezpečného sedenia v aute- v autosedačke, pripútanie sa a následky nedodržania bezpečnosti v aute. Spoločne s deťmi si zopakovali správanie sa chodcov pri prechode pre chodcov ,reagovanie na farby semaforu, správny prechod cez cestu.
          Deťom odpovedal na ich zvedavé otázky. Najväčším zážitkom pre deti bolo oboznámenie sa s
          autom MP. Deti sa príslušníkom poďakovali silným potleskom .

      • Hasiči v akcii
        • Hasiči v akcii

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hasiči v akcii.

          V piatok 3.5.2024 nám spríjemnil krásny slnečný deň Dobrovoľný hasičský zbor Chminianska Nová Ves. Deti si prešli niekoľkými zaujímavými stanovišťami, kde sa dozvedeli mnoho zaujímavostí o hasičskej technike, otestovali si svoj postreh pri striekaní vody z hadice na cieľ, aj svoju šikovnosť pri hasičskej štafete, kde si vyskúšali prácu s hadicou aj jej zapájanie. Ako zlatý klinec programu bolo hasenie ohňa v plechovej nádobe, na ktorý sa podujala pani učiteľka Slávka. Ďakujeme DHZ Chminianska Nová Ves a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu na budúci šk. rok.